Így használd az év színét, a Viva Magentát az otthonodban!

Az otthonunk kialakítása és dekorálása mindig nagyon fontos téma számunkra, hiszen ez az a hely, ahol pihenünk, feltöltődünk és otthon érezhetjük magunkat. Az otthondekorációhoz pedig hozzátartozik az aktuális trendek és divatirányzatok követése is, hiszen ezek által sokszor inspirációt meríthetünk és új ötleteket találhatunk.

A Pantone Intézet által kihirdetett 2023-as év színe azonban, nem csak egy trendi szín, hanem egy olyan árnyalat, ami igazán magával ragadó és életre kelti az otthonunkat. Ez pedig nem más, mint a Viva Magenta, egy intenzív, lüktető, természetes vörös árnyalat.

A Viva Magenta egy nagyon merész és erőteljes szín, ami könnyen dominálhat az otthonunkban. Azonban, ha megfelelően használjuk, nagyon izgalmas és látványos hatást érhetünk el vele. Az otthon dekorációban a Viva Magenta színt sokféleképpen lehet használni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.

Ha például egy romantikus, lágy légkört szeretnénk teremteni, akkor választhatunk egy világosabb, pasztell rózsaszín árnyalatot. Ez a szín remekül illik a vintage stílushoz, és nagyon jól kiegészíti a krém vagy az arany színeket.

Ha pedig egy modern, extravagáns stílust szeretnénk, akkor választhatunk egy sötétebb, erőteljesebb Viva Magenta árnyalatot. Ez a szín jól mutat fekete, szürke vagy fehér bútorokkal, és nagyon jól kiemeli a geometrikus formákat és mintákat.

Azonban a Viva Magenta színt nem csak a bútorokon és falakon lehet alkalmazni, hanem a kiegészítőkön is. Párnákon, takarókon vagy éppen a szőnyegen keresztül nagyon jól belecsempészhetjük ezt az intenzív árnyalatot az otthonunkba. Emellett a színes dekoráció mellett érdemes hangsúlyozni az anyagokat, amelyekkel dolgozunk. A Viva Magenta például remekül mutat olyan anyagokon, mint a bársony, a selyem.

Válogass webáruházunkból kiegészítőket, dísztárgyakat és teremts tengerparti hangulatot otthonodba! 

Képek forrása: Pinterest